Wijzigen en verwijderen van een Pravoo-model

Hoe kunnen we helpen?

Wijzigen en verwijderen van een Pravoo-model

< Terug

Wijzigen van een Pravoo-model

Een model dat nog niet in gebruik is, kan altijd worden aangepast. Eenmaal in gebruik kunt u alleen nog kleine aanpassingen doen (tekstuele aanpassingen worden verricht of losse doelen/items zonder normeringsvlak). Wanneer u in de ontwerpfase zit, kan het daarom handig zijn om een startdatum in de toekomst in te stellen. Tot deze startdatum verstreken is, kan het model niet geselecteerd wordt bij het instellen van een standaardmodel.

In het onderstaande voorbeeld is een model te zien waaraan in het voorjaar van 2020 gewerkt wordt voor het nieuwe schooljaar. De startdatum is daarom op 1 augustus 2020 ingesteld.

Een bestaand model kopiëren

Wanneer u toch veranderingen wilt doorvoeren, bijvoorbeeld n.a.v. de jaarlijkse evaluatie, kunt u het bestaande model eenvoudig kopiëren middels het kopieer-icoon rechtsboven in het themablok van het model (zie afbeelding). De kopie kunt u vervolgens naar wens aanpassen.

Verwijderen of een einddatum?

Als u niet wilt dat een bepaald model nog gebruikt wordt, kunt u het een einddatum geven. Het model is dan niet langer te selecteren als standaardmodel. Leerlingen met ingevulde volglijsten, behouden deze. De andere leerlingen krijgen een volglijst op basis van het nieuwe model. Let op: Als u ervoor kiest een model te verwijderen, worden ook de ingevulde volglijsten verwijderd. 

 

Table of Contents