(Ouder)rapportages

Hoe kunnen we helpen?

(Ouder)rapportages

< Terug

Drie varianten

Omdat u het beste weet wat passend is​

De leerlingvolglijst in Pravoo bevat uitgebreide informatie over de ontwikkeling van de leerling. Op welke manier u deze informatie het beste kunt delen met de ouders/verzorgers van uw leerlingen, is van verschillende factoren afhankelijk. Binnen Pravoo bieden we daarom verschillende rapportagevarianten aan, zodat u zelf kunt bekijken welke vorm in een specifieke situatie met meest passend is.

 

De presentatiemodus

De presentatiemodus van de leerlingvolglijst is bedoeld om digitaal te rapporteren over de voortgang van de leerling, bijvoorbeeld wanneer u een ouder/verzorger tijdens een gesprek op het scherm wilt laten meekijken.

  • worden alleen de peilpunten getoond die zijn afgesloten;
  • kiest u zelf welke clusters en/of categorieën er getoond worden;
  • kunnen de normeringsvlakken desgewenst verborgen worden;
  • en worden de vinkjes en bolletjes in leesmodus weergegeven.

Rapportage leerlingvolglijst

De rapportage leerlingvolglijst kan beschouwd worden als de afdrukvariant van de presentatiemodus. De keuzes die u hier gemaakt heeft t.a.v. de normeringsvlakken en te tonen onderdelen, worden ook bij het afdrukken toegepast. Verder kunt u aangeven of u de periode-opmerkingen wilt afdrukken en kunt u in het dialoogvenster voor printen de algemene afdrukinstellingen bepalen.

Totaalbeeld ontwikkelgebieden

Het presenteren van meer gegevens leidt niet altijd tot een beter geïnformeerde ontvanger. Soms is het wenselijk om een globaler totaalplaatje te schetsen, dat in een gesprek nader kan worden toegelicht. Voor die gevallen kunt u de rapportage Totaalbeeld ontwikkelgebieden gebruiken. Hierin wordt per ontwikkelgebied (A, B, C…) middels een icoon aangegeven hoe de leerling zich ontwikkelt. Welke iconen hiervoor gebruikt worden, bepaalt u zelf. 

De eerste afbeelding toont de wijze waarop u in de volglijst een totaalbeeld kunt registreren; de tweede afbeelding laat een voorbeeld van de rapportage zien.

Table of Contents