Het aanmeldproces

Hoe kunnen we helpen?

Het aanmeldproces

< Terug

Het aanmeldproces

Gebruikers kunnen aan de dapto-omgeving worden toegevoegd door de omgevingsbeheerder(s). Wanneer een organisatie ervoor kiest om met aanmelden te werken, kunnen leerlingen of medewerkers zelf om toegang vragen. Dit proces wordt hieronder beschreven. 

 

Stap 1: Accountaanvraag 

Op het aanmeldscherm ziet u onder het blok om in te loggen een kleiner blok voor de accountaanvraag. Klik op de blauwe link “hier” in de zin “Vraag hier een account aan”. Er verschijnt dan een scherm waarin u gebruikerstype, naam en e-mailadres kunt invoeren. Het e-mailadres wordt uw gebruikersnaam. Na het klikken op de actieknop Aanvragen verschijnt de melding dat er een bevestigingsmail is verzonden. 

Stap 2: Goedkeuring door de omgevingsbeheerder 

Accountaanvragen dienen goedgekeurd te worden door de omgevingsbeheerder. Afhankelijk van het type gebruiker doet hij doet dit vanuit het menu-item Medewerkers of Leerlingen in Omgevingsbeheer. In het themablok Actie gewenst is deze aanvraag als Openstaande actie terug te zien. Na het doorklikken op Openstaande accountaanvraag komt de omgevingsbeheerder op de pagina terecht waar deze aanvragen goedgekeurd of afgewezen kunnen worden middels het vinkje respectievelijk kruisje.

Stap 3: Account activeren

Wanneer de omgevingsbeheerder de accountaanvraag heeft goedgekeurd, krijgt de aanvrager hiervan een bevestiging per mail. In deze mail is een link opgenomen naar de pagina waar het account geactiveerd kan worden middels het instellen van een persoonlijk wachtwoord.

Table of Contents