Kennismaking met dapto

Inloggen in uw eigen omgeving

Op het moment dat uw school start met dapto, ontvangt u de link naar de inlogpagina. Inloggen kan gewoon met dezelfde accountgegevens als u gebruikt voor EDUscope 3. 

In dapto werkt u in een omgeving die is afgestemd op uw werkzaamheden. Afhankelijk van uw rol komt u terecht in de omgeving die daarbij het beste past. Zo werken docenten en leerlingbegeleiders in de omgeving Onderwijs, hebben administratief medewerkers een eigen Administratie-omgeving en kunnen applicatiebeheerders hun inrichtingswerk vanuit de omgeving Beheer verrichten.

Vervult u meerdere rollen? In dat geval ziet u na de eerste keer inloggen het (tweede) scherm hiernaast. Dit scherm toont alle omgevingen die op basis van uw rollen toegankelijk zijn. U kiest één keer uw voorkeursomgeving, waarnaar u vanaf de volgende login direct wordt doorgeleid. Uiteraard kunt u te allen tijde wisselen tussen de voor u toegankelijke omgevingen. 

Het startscherm nader bekeken

Na het inloggen komt u terecht op het startscherm van uw eigen omgeving. Het startscherm biedt u overzicht, bevat enkele handige tools en dient als oriëntatiepunt van waaruit u door de rest van de applicatie kunt navigeren. Dankzij de knop ‘Startscherm’ bovenaan in het navigatiemenu, keert u in één muisklik terug naar deze pagina. De onderstaande afbeelding toont het startscherm van de omgeving Onderwijs. Klik op de informatie-iconen voor meer informatie over de verschillende onderdelen. 

Het navigatiemenu

In twee van de drie omgevingen treft u in het navigatiemenu een zogenaamde contextselector aan. Deze bespaart u veel tijd en klikwerk, omdat de inhoud van de menu-items zich automatisch aanpast aan de gekozen context. In de omgeving Onderwijs werkt u vanuit de context van medewerker, groep of individuele leerling. Bij Administratie wordt de context gevormd door de geselecteerde school(locatie).

(De inhoud van de menu-onderdelen komt in latere e-learnings aan de orde)