Hoe wij werken

# 1
Uitgangspunt is de gewenste situatie,
niet de gevraagde functionaliteit

Bij dapto nemen we de praktijkvraagstukken als uitgangspunt voor productontwikkeling. We vragen de klant niet “Welk systeem of welke functionaliteit heeft u nodig?”, maar “Welke werkzaamheden kosten u veel tijd?” of “Wat zou u graag willen doen waar ICT een rol bij kan spelen?”.

Inzicht in de behoefte achter de vraag biedt ons de gelegenheid om u de best mogelijke oplossing te bieden. Misschien is het middel al binnen de school aanwezig en kunnen we u van dienst zijn met een training of adviesgesprek. Heeft u de juiste middelen nog niet in huis? Wij helpen u graag aan de juiste tool uit onze eigen collectie of die van onze partners. 

Vraagt de ideale oplossing om een tool die nog niet bestaat? De ontwikkelaars van dapto gaan daar graag mee aan de slag. Dat is immers waar het uiteindelijk om gaat: samen bouwen aan beter onderwijs!

 

# 2
Het kunnen zien van nieuwe dingen
vraagt om kijken met een andere blik

Onderwijs en ICT zijn werelden op zich. Andere normen, andere waarden en niet in de laatste plaats een andere taal. Het is dus niet zo vreemd dat onderwijsbehoeften en ICT-oplossingen niet altijd goed op elkaar aansluiten. 

In dit kader is er op de ontwikkelafdeling van Unilogic een innovatieve vorm van samenwerking gestart, bedoeld om beide werelden dichter bij elkaar te brengen. De segment lead onderwijs en lead developer van het ontwikkelteam verkenden actief elkaars wereld en zochten samen naar een gemeenschappelijke taal, waarmee de basis voor dapto werd gelegd. Een die de komende maanden verder zal worden uitgebouwd.

Voor alle leden van het dapto-team is kennis van en affiniteit met de wereld van het onderwijs en vereiste, evenals het onderschrijven van visie, missie & strategie. 

# 3
Het belangrijkste is niet wat de applicatie kan
maar wat de gebruiker ermee kan in zijn werk

Dat een applicatie alles in huis heeft om aan een vastgestelde gebruikersbehoefte te voldoen, is nog geen garantie dat de behoefte er ook daadwerkelijk mee vervuld wordt. Een succesvolle implementatie is daarvoor essentieel. 

Bij dapto wordt tijdens het ontwikkelproces al rekening gehouden met de implementatiefase. Dit flexibiliteit van dapto-producten is daar een voorbeeld van. Vrijwel alle toepassingen worden inrichtbaar en/of eenvoudig aanpasbaar gemaakt, zodat bij de implementatie de maximale aansluiting bij bestaande werkomgeving en -processen kan worden gezocht. Onze consultants kunnen hierbij ondersteunen.