Release 10 april

Op weg naar Pravoo 2.0!

Eind maart kondigden we via de website en nieuwsbrief de release van Pravoo 2.0 aan. Tevens gaven we u een inkijkje in de eerste set met verbeteringen die begin april zou worden doorgevoerd. Dit is inmiddels gebeurd. Op vrijdag vrijdagavond 10 april rolden we de nieuwe versie uit. Benieuwd wat er zoal veranderd is? Hieronder zetten we de belangrijkste veranderingen voor u op een rij. 

Wat is er zoal veranderd?

Nieuwe look 'n feel

De omgeving van dapto heeft een flinke make-over ondergaan. Een kleurrijke achtergrond, nieuwe iconen en verbeterde werking van het navigatiemenu, maken dapto tot een applicatie waarmee u gezien wilt worden. De afbeeldingen onderaan de pagina geven een eerste impressie.

Eigen Pravoo-werkruimte

Pravoo-gebruikers hebben in dapto nu een eigen werkruimte. Dit betekent dat er niet meer gewisseld hoeft te worden tussen de omgevingen Onderwijs, Administratie en Beheer. Alle functionaliteit voor het gebruik van de module bevindt zich links in het navigatiemenu. 

Handigheidjes volglijst

In de leerlingvolglijst worden de kleurtinten bij leerlijnen nu verticaal i.p.v. horizontaal afgewisseld, om duidelijk te tonen dat een leerlijn als kolom gelezen wordt. Ook kun je middels de nieuwe up-button na het invullen van onderaan de lijst in één keer terugkeren naar boven om op te slaan.

Vereenvoudiging modelinvoer

Vanaf nu is het nog makkelijker om uw eigen ontwerp te digitaliseren. De interface is vereenvoudigd, een deel van het werk is geautomatiseerd en veelvoorkomende fouten zijn programmatisch afgedekt. 

Omgevingsbeheer

Omgevingsbeheerders hebben toegang tot een apart onderdeel van dapto waar zij hun beheertaken kunnen uitvoeren. Ze kunnen hier o.a. gebruikers beheren en gegevens importeren vanuit en synchroniseren met andere systemen.

Wegwijzers en instructieteksten

De wegwijzerteksten binnen de applicatie zijn volledig vernieuwd, net als de instructiepagina’s waarnaar ze verwijzen. Ook de eerste instructievideo is inmiddels beschikbaar.