Nieuwe functies in de Pravoo!
12 februari 2020

Verbeteringen in signaleringsoverzicht

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in het signaleringsoverzicht: 

  • Zitten er leerlingen met verschillende Pravoo-modellen in één groep? Er verschijnt dan een selectiefilter waarmee u eenvoudig van model kunt wisselen. 
  • Wanneer er bij een leerling sprake is van een bijzonderheid (bijvoorbeeld overgeslagen peilpunten, niet ingevulde peilpunten of een verlengde kleuterperiode), dan wordt u hier middels een uitroepteken bij de naam van de leerling op geattendeerd.

In verband met de bovenstaande wijzigingen is de informatiepagina over het signaleringsoverzicht volledig vernieuwd. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Aanpassingen normeringsvlak

Het normeringsvlak geeft informatie over hoe de ontwikkeling van de leerling zich verhoudt tot de gewenste/verwachte ontwikkeling. Met name door het verschil tussen leerlijnen en categorieën met losse doelen/items, hadden sommige gebruikers moeite met de interpretatie. Daarom hebben we een aanpassing gedaan in de wijze waarop het normeringsvlak wordt weergegeven bij categorieën met losse doelen/items. Hoe dit er nu uit ziet, leest u op de informatiepagina over de leerlingvolglijst.

Omdat we toch met het normeringsvlak aan de slag waren, hebben we tevens een wijziging doorgevoerd die beheerders tijd gaat besparen! Bij het invoeren van uw eigen Pravoo-model gaat het instellen van het normeringsvlak nu een stuk sneller, omdat een deel van het werk nu vanzelf gaat. Een stuk minder klikwerk! Leer meer over deze aanpassing op de informatiepagina over het invoeren van een Pravoo-model.

Klein, maar handig!

Soms kan een kleine aanpassing voor gebruikers veel meerwaarde hebben. Elke release proberen we een of meer van deze wijzigingen mee te pikken. Hieronder de oogst van februari.

  • Toevoeging van een prullenbak bij de leerlingvolglijst en de ontwikkelingsaanpak.
  • Veld voor start- en einddatum bij zelfgemaakte Pravoo-modellen. Door het instellen van een startdatum voorkomt u dat een model gebruikt wordt terwijl het nog in ontwikkeling is. Een einddatum gebruikt u als u niet wilt dat een 'oud' model nog langer gebruikt wordt, maar u de leerlingvolglijsten op basis van het oude model wel wilt bewaren.
  • Mogelijkheid om een eerder afgesloten peilpunt in de leerlingvolglijst alsnog over te slaan.
  • Het navigatiemenu in de omgeving Onderwijs is aangepast. De tabs bovenin zijn verwijderd, zodat alle menu-onderdelen in één oogopslag zichtbaar zijn. Ook hebben het groepsoverzicht en het signaleringsoverzicht nu eigen namen en iconen, i.p.v. de algemene aanduiding "Pravoo". Benieuwd hoe het eruit ziet? Log dan snel in bij uw Pravoo-module.