Veelgestelde vragen schooljaarovergang

Veelgestelde vragen rond om de schooljaarovergang
Ik zie de gegevens van de leerlingen niet meer, hoe kan dit?
Kan ik het model nog aanpassen dat we vorig schooljaar hebben gebruikt?
Als ik op 'standaardmodel instellen' klik, gebeurt er niks. Hoe kan dit?
Ik heb nieuwe collega's die ook toegang tot dapto nodig hebben. Hoe regel ik dat?

Bij de overgang van het schooljaar moet het EDEX-bronbestand worden bijgewerkt. Op die manier wordt het huidige schooljaar aangemaakt worden de groepen bijgewerkt. Wellicht goed om hierbij te vermelden is dat u alleen de gegevens ziet van leerlingen met wie u een begeleidingsrelatie heeft. Zit een leerling na de zomer niet meer bij u in de groep? Dan kun u de gegevens niet meer zien. Is het toch van belang dat een medewerker gegevens kan zien van leerlingen die niet bij hem/haar in de groep zitten? Voeg de betreffende medewerker dan toe aan de groep. Voor scholen die ter uitfasering dit schooljaar nog in de oude Pravoo werken, geldt dit ook. Klik hier voor meer informatie over het actualiseren van het EDEX-bronbestand.

Kleine tekstuele veranderingen kunnen in het bestaande model gemakkelijk in de bewerkmodus worden doorgevoerd. Grotere wijzigingen, zoals het verwijderen of toevoegen van een doelenset, dienen niet in een vastgesteld model te gebeuren. Hiervoor kunt u een kopie maken van een model en deze kopie naar wens aanpassen, totdat dit het nieuwe vastgestelde wordt. Denkt u er ook aan om dit nieuwe model als standaardmodel in te stellen als u dit wil gaan gebruiken. 

In het menu-item Modellen ziet u de knop ‘standaardmodel instellen’. Wie nog geen model heeft aangemaakt, zou wellicht kunnen denken dat met deze knop gestart kan worden met het invoeren van een model. De knop heeft echter een andere functie: als u meerdere modellen hebt gemaakt, kunt u met een druk op deze knop één van de modellen als standaardmodel instellen, zodat alle leerkrachten dit model gebruiken voor hun leerlingen. In de kolom ‘als standaard ingesteld’ staat er dan een vinkje achter het standaardmodel.

De omgevingsbeheerder op uw school heeft de rechten om gebruikers aan te maken en deze aan bepaalde groepen toe te voegen. Ook kan de beheerder accounts blokkeren of verwijderen als dat nodig is. De instructie voor deze verschillende handelingen vindt u hier.