De nieuwe Pravoo

Ontdek Pravoo

Een kennismaking met úw leerlingvolgsysteem

Pravoo is een leerlingvolgsysteem voor kleuters. De eerste versie van dit systeem, ontwikkeld door Luc Koning, dateert van 1990. 

In 2019 heeft het team van dapto, in nauwe samenwerking met Luc Koning, een nieuwe versie van Pravoo op de markt gebracht. Uniek aan dit systeem is het feit dat scholen de inhoud en structuur volledig zelf kunnen vormgeven. De Pravoo-module sluit goed aan bij de wijze waarop kleuters zich ontwikkelen en bij actuele ontwikkelingen m.b.t. formatief evalueren. Bovendien blijkt uit de ervaring van Luc Koning dat steeds meer scholen problemen ervaren bij het gebruik van zogenaamde ready-made-systemen. Er worden onderdelen gemist en de inhoud sluit veelal niet aan bij de onderwijskundige visie, het lesprogramma en/of de leerlingpopulatie van de school. Een schooleigen volgmodel biedt in deze gevallen uitkomst. 

De vier basisfunctionaliteiten

In het navigatiemenu aan de linkerkant van het scherm ziet u de vier hoofdonderdelen van Pravoo-module.
Meer weten over de inhoud van deze onderdelen? Lees dan hieronder verder!

Het Pravoo-model

Uniek voor Pravoo is de mogelijkheid om zelf de structuur en inhoud van de leerlingvolglijst te bepalen. We noemen dit een Pravoo-model.

Lees verder

De leerlingvolglijst

Met deze observatielijst, gebaseerd op uw eigen Pravoo-model brengt u de ontwikkeling van uw leerlingen periodiek in kaart.

Lees verder

Signaleringsoverzicht

Het signaleringsoverzicht geeft u snel en eenvoudig een overzicht van eventuele ontwikkelachterstanden in uw groep.

Lees verder

Ontwikkelaanpak & orthotheek

In de Orthotheek van Luc Koning vindt u diagnosemiddelen, begeleidingshulpen en ouderbrieven t.b.v. uw ontwikkelaanpak.

Lees verder

Starten met Pravoo

Wilt u graag starten met de Pravoo-module? Dat kan! Hieronder ziet u hoe het aanmeldproces verloopt.

 • 1. Aanmelding

  Vul het aanmeldformulier in via deze link.

 • 2. Contact

  Team dapto neemt contact met u op.

 • 3. Offerte

  U ontvangt uw offerte.

 • 4. Inrichting

  We richten uw omgeving in.

   

 • 5. Aan de slag!

  U ontvangt uw inloggegevens.

Veelgestelde vragen

Is Pravoo hetzelfde als dapto?
Bieden jullie training en/of begeleiding aan?
Kan ik een demo-account aanvragen voor Pravoo?
Is Pravoo gecertificeerd door de Expertgroep Toetsen PO?

Pravoo is een kleutervolgsysteem dat ontwikkeld is door het team van dapto in samenwerking met Luc Koning. Het is dus niet hetzelfde als dapto, maar een onderdeel van dapto. Bent u via een directe link op deze pagina gekomen en wilt u meer weten over dapto? Ga dan naar de homepage van deze website of gebruik het navigatiemenu rechtsboven om te ontdekken wat dapto nog meer doet.

Ja. Zowel Luc Koning als het team van dapto bieden training en begeleiding bij het gebruik van de Pravoo-module. De standaardopties vindt u op deze pagina. Daarnaast kan er in overleg maatwerk geleverd worden. Wilt u overleggen over de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@dapto.nl met uw telefoonnummer en bereikbaarheid. Dan belt onze consultant u terug.

Fijn dat u geïnteresseerd bent in de nieuwe Pravoo. Kenmerkend voor Pravoo is het principe van het schooleigen volgsysteem. Dit betekent dat u een groot deel van de inhoud zelf kunt bepalen. Scholen doen dit zelf of, indien gewenst, onder begeleiding. Vanwege het maatwerk-karakter van Pravoo is een ‘lege’ demo-account geen geschikt middel voor een eerste kennismaking met de applicatie. Wel bieden we u andere mogelijkheden:

 • Alle gebruikersdocumentatie is vrij toegankelijk op deze website. Middels de schermafbeeldingen en instructievideo’s krijgt u een beeld hoe de module eruit ziet.
 • Via het contactformulier kunt u een belafspraak maken met één van onze productdeskundigen, die u alles over de module kunnen vertellen. Indien gewenst kunnen zij u middels teamviewer een korte demonstratie geven.
 • Scholen die na een eerste oriëntatie voornemens zijn met Pravoo te gaan werken, bieden wij voor 95,- euro een proeflicentie voor drie maanden aan. Besluit u verder te gaan met Pravoo, zal dit bedrag (resp. een gedeelte ervan) in minder gebracht worden op de abonnementsprijs voor het nog lopende kalenderjaar.

Heeft u vragen over het bovenstaande of wilt u een proeflicentie afnemen? Neem dan contact met ons op via info@dapto.nl.

U kunt Pravoo gebruiken als LVS-instrument voor uw kleuteronderwijs. Pravoo is niet gecertificeerd door de Expertgroep. Niet omdat het systeem van onvoldoende kwaliteit is om door de procedure te komen, maar omdat er nog geen procedure is vastgesteld. En sterker nog: dat is binnenkort ook niet meer nodig. Op onze informatiepagina leest u wat u, als het aan dapto en het parlement ligt, binnenkort ook via overheidskanalen kunt vernemen. Tot die tijd houden wij u op de hoogte.