Bugfix & aanpassing terminologie

24 januari 2020

Bugfix

Wij werden door onze gebruikers op een tweetal bugs geattendeerd, die inmiddels verholpen zijn. Het ging om een probleem bij het in een groep plaatsen van handmatig toegevoegde leerlingen (niet via EDEX, maar via het plus-icoon bij leerling) en een aantal niet werkende hyperlinks in de wegwijzers.

Komt u ook een fout of een bug tegen in de module? Meld het dan bij onze servicedesk, zodat wij het kunnen oplossen. Onze servicedesk is elke werkdag bereikbaar, van 8.30u tot 12.30u en van 13.30u tot 17.00u. via het nummer 046-4571830.

Kindkenmerken worden losse doelen / items

In de leerlingvolglijst van Pravoo komt u, afhankelijk van de in het ontwerp gemaakte keuzes, twee soorten categorieën tegen: leerlijnen en kindkenmerken. Uit vragen van onze gebruikers bleek dat deze laatste term voor verwarring zorgde. Bij het maken van het model worden items soms in de verkeerde categorie geplaatst, omdat het onderscheid niet goed begrepen wordt. Dit resulteert in problemen bij het invullen van de leerlingvolglijst. Het scoren van een leerlijn werkt immers anders dan het scoren van een categorie met kindkenmerken. 

Om deze verwarring te voorkomen, hebben we de term “kindkenmerken” vervangen door “losse doelen/items“.  Ook hebben we een extra instructiepagina gemaakt waarin we aandacht besteden aan het verschil.